Satysfakcja Задоволення

Цікава тема і близька кожному.Нічого пікантного в цьому дописі не буде :-)
Що ж це таке - задоволення?
Де його можна знайти і зачерпнути повні пригорщі. Самому насолодитися і поділитися з іншими?
Літо минає, хоча вдало камуфлюється останньою спекою, пам'ятаймо, що перше вересня за надцять днів.Новий портфель для доньки (на десятки та одинадцятки) наче дразниться, бо зригатися від сигналу будильника в 7.30 - це протилежний полюс порівняно з ранковим лінивим просинанням о десятій. А ще,  досить згадати адреналін від алгебри та геометрії, і домашні завдання до півночі, то, зрозуміло, хочеться до останньої краплинки насолодитися літнім відпочинком.
Завбачливі сусіди рубають дрова, значить зима буде і згорятиме в грубці чи в котлах не одна місячна зарплата.
Пані ходять  на закупи з легкими торбинами, бо на цей мізер, який у нас називають зарплатою, не можна купити навіть елементарні речі. Щоб зробити враження на коліжанках ,можна запакувати у торбину кухонні рушники (для об'єму) і велику бутилку мінералки (для ваги).
Реакція моментальна:"А що ти такого доброго накупила?".
Якщо прихотить час змін, якщо потрібно привикати до іншого (гіршого?), то це- чудова нагода змінити свої звички, переглянути пріорітети, познайомитися із своїм Я поближче.
Може виявитися, що джерело задоволення від життя у нас під ногами. Не затоптуймо власне щастя.
Де шукати задоволення? Спочатку вияснимо значення цього слова, скориставшись словником.

satysfakcja
1. «uczucie przyjemności i zadowolenia z czegoś»
2. «zadośćuczynienie za wyrządzoną komuś krzywdę lub za obrazę»
Відчуття  приємності і задоволення з чогось? Відкинемо те "щось", що рекламують, або те, що не варте витрачених зусиль: красивий лах, смакота на тарілці чи в бокалі. Досить багато такого, що попадає у наші селфі чи фото із застіль, багатих місць- на заздрість всьому світу з метою вразити всіх.Поки налаштовуємо апарат для полювання на супер-мить, шукаємо гарного ракурсу, а  все цінне та справжнє пролітає поруч. Таке відчуття мала тоді, коли знімала відео з садково-шкільних урочистостей. Вся увага - на екран, зосереджена на тому, щоб встигнути зафіксувати своє золотце. Вимкнула навмисне апарат, щоб відчути цю мить по-справжньому. Власне тієї миті не має у пам'яті фотоапарату, але задоволення від чудового виступу школяриків не зітреться у власній пам'яті - це нагорода мамі за увагу, турботу, тепло серця. І моя реація яскраво вимальовувалася на обличчі , стала для доньки символом довіри, любові . Потрібно навчитися ловити гарні хвилини і чути мелодійний дзвін у душі, коли саме відбувається щось надзвичайне. Для цього не варто гасати за новими враженнями, смаками, шукати безмірної насолоди.Можна не звернути увагу на маленький успіх дитини, пропустити першу перемогу коханої людини над власними слабкостями.
Skupienie -зосередженість може допомогти нам не пропустити satysfakcji.
Це подібне до того, як чоловіки слідкують за футбольними матчами, а жінки за долею мелодрамних героїв саме тоді, коли їхня життєва сага перестає приносити задоволення. Насправді, просто вимкніть усе зайве,  zaangażujcie się we własne życie!

Приходить час на щирість. Як виглядає задоволена людина? Така, що вміє виражати емоції в момент неконтрольованої щирості?
Очі світяться - бо людська душа запалюється від того, що вдалося щось здійснити,таке, що вимагало багато зусиль, про що моляться, чого прагнуть.
Satysfakcja - це результат нашої праці- своєрідна винагорода за витрачені час, зусилля, за віру в успіх.


Satysfakcja - це перемога над проблемами, зокрема, над несподіваними змінами. Спочатку здається, що світ закривають чорні хмари і не видно навіть промінчика сонця. Але яке несамовите задоволення (satysfakcja) спливає на нас, коли ми терпляче переборюємо всі труднощі і на фініші отримуємо лавровий вінок. Тому відкидаємо всі негативні прогнози і віримо, що здатні подолати життєві перешкоди.


 Нехай інфляція не торкнеться ваших щирих почуттів, ваших талантів, знань,  ваших вірних друзів, коханих - бо це справжній скарб!
Коли все кругом знецінюється, то кожен маленький успіх можна святкувати як грандіозну перемогу. Справді, людина, що пережила прикрі хвилини, важку хворобу, вміє жити і дякувати Богові за кожен день.
Жити - це справжня satysfakcja!
Надіятися і вірити, не розслабляючись на дрібниці- satysfakcja!
Пробачати і любити, обдаровувати навколишніх усмішкою, доброю новиною, порадою, компліментом- satysfakcja!

Ви звернули увагу на друге значення цього слова? Zadośćuczynienie
(rekompensata  )-відплата за заподіяну кривду або шкоду. Можна мати задоволення від того, що вдалося всі кривди, втрати, шкоди, перешкоди перетворити на успіхи, задоволення і дістати сатисфакцію безмежне задоволення.

Бажаю Вам отримувати сатисфакцію від життя за пережиті прикрі перипетії. Будьте задоволені собою і даруйте Всесвіту позитивну енергію!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Частини мови Części mowy

Вірші для дітей на польській мові

Числівник Liczebnik