Вчимо польську співаючи! Uczymy się śpiewająco

"Музика за хвилину здатна зробити те, до чого йдуть довгими тижнями медитування" 
Colin Rose
Пісня здатна розпалити в душі невідомі чи приспані досі почуття та емоції, часом перевернути уявлення про світ, людей, життя. Вона загоює душевні рани, або дає зрозуміти, що вони ще болять. Пісня може бути гімном і стати реквієм. Пісня заспокоює, заколише, розбудить, заохотить. 
Люблю співати. Тоді,  коли весело на серці, і тоді, коли тривога, коли сумно. Пісня допомагає розрядити мозок, помріяти, заспокоїтись, помедитувати. При умові, що спів позитивно сприймають оточуючі. Найбезпечніше співати насамоті -ніхто не зауважить фальшування та й вух не буде затуляти. 

У моєму репертуарі (репетуарі-від слова "репетувати") є і польські пісні. "Uparcie i skrycie, ah, życie, kocham cię nad życie..."
Вивчити слова, мелодію і спробувати заспівати по-польськи- не таке вже й важке завдання. 





Памятаю, як діти із занять з польської мови йшли й дружньо співали пісеньки або колядки.Вистачало години, щоб вони вивчили один- два куплети з приспівом. А пісні ці запамяталися на все життя. Колядки по-польськи моя дочка вчила у віці двох-трьох років. Коли в Україні вимикали світло по кілька годин на добу, ми з донею при свічці колядували. 

Пропоную потренувати читання і вимову за допомогою караоке. 
Підібрала пісні на різні смаки. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Частини мови Części mowy

Вірші для дітей на польській мові

Числівник Liczebnik